contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema Picanta Afaf

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

De bucurie ca mi-au venit condimentele de la afaf, nu, nu e reclama, am pus-o de o supa.

Da, am mai facut genul asta, dar nu am mai combinat fix ingredientele astea si nu am mai avut ulei de germeni de grau (am o manie cu uleiurile, trebuie musai sa am tot ce misca).

Si de la TRS am mai cumparat condimente de peste tot de prin lume, dar niciodata nu-s suficiente :D Asa ca am folosit (mai am pe teava) fulgi de ardei iute, galangal si cardamom negru, pe post de condimente.

Legume? Ce am gasit in zona, morcov, ceapa, telina, dovlecel, ardei.

Se taie toporist toate legumele curatate si sparate. Pai daca grosolan se poate, grob se poate, toporist de ce nu?

Se pun pe foc legumele taiate mare (n-a fost greu, nu?) in ulei de germeni de grau presat la rece si putina apa. Nu aveti, nu ma bag. Totul se lucreaza la foc mic, neagresiv, cat sa dunstuiasca in legea lor legumele presarate cu sare (Guerande, chiar e misto cu legumele, mai avea in Mega, sa vad daca imi fac stoc).

Cand apa a scazut se adauga condimentele (galangal, ardei iute, cardamom, ultimul scos din pastaie sau cum ii zice la dracia aia lemnoasa).

Daca rezistati sa nu le mancati imediat dupa procedurile de mai sus, acoperiti cu apa si peste apa cu capac, lasati si fiarba si apoi, numai mixerul mai are treaba.

Dupa ce se pune mixerul la treaba, totul e gata. Si daca nu incercati combinatia, nu stiti ce pierdeti. Sigur, se poate si cu ghimbir in loc de galangal si cu cardamom normal si cu alt ulei. Eu v-am zis cum am facut eu.

Cum mancati, tot asa, treaba voastra, crutoane, putin ulei crud picurat, grisine.

Asistentul secund dupa ce a stat dupa mine in scurtul proces de fabricatiei a supei, a capotat.

Injurand-o in somn pe Mozzarella care incepea sa zbiere de cate ori adormea. V-am zis ca nebuna imita sunetele cainelui? Te face cu nervii capului ca vezi animala dormind si auzi chelalaiala.

Reiterez ca nu fac reclama domnilor sau doamnelor de la afaf dar mai am pe lista o droaie de condimente de acolo, domnii, se aude? Facem troc, retete contra pachetele de condimente? :D

hai, hard roc aleluia.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com