contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Castraveti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aici zace Pastorel,
Suflet bun si spirit fin.
Daca treceti pe la el,
Nu-l treziti, ca cere vin!

Cu gandul la epitaf si cu preumblarea zilnica pe site-urile dragi mie, m-am apucat sa macelaresc o reteta pusa de Costachel (pe care il voi invita sa vada ce am facut).

O sa spuneti ca reteta dumnealui nu are nici o legatura cu a mea. Ba are, e rece si e cu castraveti. Ce am folosit: un castravete murat, in saramura, un castravete si jumatate crud, o ceapa mica, un catel de usturoi, sifon, smantana si (ce nu apare in poza) iaurt, marar, busuioc si fulgi de ardei iute.

Nu am stat sa gadil prea mult ingredientele, mixerul Braun fiind destul de puternic, asa ca am curatat, spalat, taiat, pus in bolul greu incercat si dat bataie. A, nu uitati de sare.

Am pus intr-un bol miniatural, pentru papusi, cum zic prietenele, am stropit cu ulei de masline si am gustat, restul am lasat la rece sa vad daca se poate mai bun si mai racoros de atat. Sa traiti domnu’ Costachel. Strelicii sunt dedicati lui Puiu, fara tagada.

Altceva voiam eu sa va zic, intr-una din zile, din vorba in vorba, din link in link, zic mai, e de mult aparuta, dar oare o mai fi Caietul de Retete de gasit?

Intru pe site-ul Polirom si … tararaaaam.

Tare m-am bucurat sa o rasfoiesc, scrisa de Marius Cristian, cunoscut de internauti drept Costachel si de regretatul Bogdan Pavlov este exact in spiritul lui Pastorel si, culmea (ha ha, glumesc) are retete foarte interesante, v-o recomand, nu e reclama ca e gratis, chiar e o carte misto si de mult nu am mai gasit ceva scris cu, ma iertati, bun-gust.

Si cum rasfoiam, cum naiba s-o zice ca nu sunt foi, clickaiam, habar n-am, site-ul Polirom, am dat de o carte foarte interesanta.

Narcotice in literatura romana, Andrei Oisteanu.

Cum e scrisa, de ce si cu ce, puteti afla si singuri, nu imi plac cartile luate de pe net, nu promovez sub nici o forma aceasta cultura, e parerea mea, sigur, ca fiecare e liber sa aiba o parere, dar cred ca cine munceste la o carte are dreptul sa castige si bani de pe urma ei, mai ales daca e buna.

Dar o poza tot am facut, ca poate va intrebati ce legatura are cu bucataria respectiva carte. Iaca:

Foarte prompta livrarea si foarte lejer sistemul de comenzi al celor de la Polirom, bravo lor.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com