contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Chimen

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Supa de chimen, asa cum mi-o amintesc eu, dupa reteta bunicii are la baza un rantas cu faina. Astazi moda rantasului aproape ca nu mai exista. Cei drept nici nu este foarte sanatos. 


Asa ca am schimbat rantasul pe o "ingrosala" mai sanatoasa avand la baza multe, multe legume.


Ingrediente:  2 morcovi, 1 pastarnac, 1 patrunjel, 1 felie de telina, 1 dovlecel, 1 ardei gras, 3 buchetele de conopida, 2 cartofi medii, 1 lingura chimen,  sare, 1 lingura gris integral Spelta.

Pentru inceput vom pregati o infuzie de chimen. Punem chimenul intr-o cana turnam 100 ml apa calda si acoperim cu o farfuriuta.
Daca punem chimenul direct in supa acesta nu se va pasa la sfarsit.
Separat punem 2 litri de apa la fiert. Adaugam legumele taiate felii si le lasam sa fiarba.
Eu le-am fiert cam 10 minute in oala "minune".

Dupa ce se racesc usor, le pasam cu ajutorul unui blender si adaugam infuzia de chimen strecurata.
Intr-un bol amestecam 1 lingura de gris cu un polonic de supa. Rasturnam amestecul in oala si mai fierbem supa 10 minute.

Servim cu crutoane.


Pofta buna!