contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Dovlecel Cu Paste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Si inca ceva prostii de pe canicula asta care prajeste creierii oamenilor.

Slide1

Nu e o reteta-reteta ci o combinatie banala care mie mi-a placut. Mai ales ca voiam musai sa ard ceva rapid, ca sa nu tin focul pornit prea mult.

Am folosit tot pastele alea misto, Bertagni umplute cu legume la gratar (ferice de mine ca am picat in Mega si am prins reduceri, multe, acum am stoc si de triunghiuri umplute cu trufe si hribi).

Si ce mai fierbe repede? Dovlecelul, deci in apa in care urma sa pun pastele am pus un dovlecel taiat marunt, niste ardei iute, pastele, smantana, parmezan si ulei de masline la final, oregano si gata, supa.

Slide1

V-am zis ca nu e reteta. Pe canicula pastele sunt o chestie tare buna. Am facut si la munca, un sos simplu (ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, ciuperci).

Slide2

Pentru fetele mele frumusele, care la regim, care nu, o daduram in pui cu cartoafe.

Slide3

Pentru regim, puiul la plic, doar cu putin vin si verdeata.

Slide4

Eu in schimb am inebunit cu nervii capului, am avut de stabilit niste meniuri, blablauri, ca post, ca nepost, mai o dadura toti in diverse de numai fasole batuta si varza calita visam. Si iaca deci meniul meu pe canicula: paine fierbinte de la turc, icre la juma’ de pret (din alea fara e-uri) cu rosie si mancare de-a gata, nesimtire maxima la mine dar sa stau acu’ sa calesc varza, sa fierb fasole sau sa fac chiftele, pas. Si nu-s rele deloc astea de la Mega, dar deloc.

Slide5

Si pentru ca mare lucru nu e de facut pe scarba asta de vreme, m-am gandit sa pozez ardeii, mai stiti ardeii mei mov?

Au dovedit si ei ca toti ardeii de pe lume ca sunt colorati doar pana se coc. Aia care nu s-au uscat s-au inrosit. De caldura, de suparare.

Slide6

Voiam sa va mai povestesc ceva care m-a socat oarecum ieri, legat de generatia care vine din urma, cunostinte generale, chestii, socoteli, dar mi-e lene sa scriu, cert e ca mi se pare destul de aiurea ca un student de 24 de ani, idiferent ce muzica ar asculta el sa nu fi auzit de Wagner si sa il citeasca “Uagnãr”. Erau niste intrebari din trivia … bine ca nu i-a picat sa citeasca Chopin. Slab de tot pregatiti desi is studenti, cica, la faculte bune, de dat in botoane, zero cultura, zero barat. Ma asteptam sa dea cu noi de pamant, sa fi citit mai mult, sa fi studiat mai multe, nici eu nu am cunostinte decat in foarte putine domenii. Si cu toate astea astia “mici” sunt la pamant, ba se mai si minunau ca de unde stim noi (hodorogii care suntem) atatea. Amu nu stiu cat e de trist, probabil ca au avut mai multa vreme sa aprofundeze altele, barfele de pe feisbuci precis.

rororo