contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  V-am promis o serie de mancaruri light, asa pentru spalarea pacatelor si nu numai. Asta inseamna ca supa de legume aici de fata v-a lua drumul provocarii, spre Mitinita...
  In copilarie uram supa de legume si cam tot ce era zemos, ca de altfel majoritatea copiilor, insa acum o consider o supa foarte gustoasa si mai ales sanatoasa asa ca v-o recomand cu caldura...
Ingrediente:

-o ceapa mare,
-2 cartofi medii,
-un pastarnac mic,
-o radacina mica de telina,
-un morcov mediu,
- o jumatate de dovlecel,
-o jumatate de ardei gras rosu,
-o mana de fasole verde,
-sare,
-2 linguri ulei de floarea soarelui,
-o legatura mica de patrunjel verde (leustean),
-taietei, fidea etc, 


Preparare:

  Se curata legumele si se spala bine dupa care ceapa se toaca marunt, radacinile se dau prin razatoarea mare ( sau se toaca dupa preferinta). Tecile de fasole se taie in doua iar dovlecelul si cartofii in cuburi mari.
  Intr-n vas de cca 5 l se inabusa legumele in 5o ml apa si cele 2 linguri de ulei pret de 4-5 min dupa care se sareaza, se completeaza cu apa si se lasa la fiert pana cand legumele sunt gata.
  Pentru ca supa de legume sa aiba un gust cat mai bun nu faceti economie de telina si dovlecel pentru ca dau o savoare si consistenta deosebita.
  In ultimele minute de fierbere potriviti de sare si adaugati taieteii sau fideluta si supa de legume este gata.
  Dregeti cu patrunjel verde sau si mai bine cu leustean (eu il pastrez gata tocat in congelator) pentru ca e foarte aromat.
  Desi nu are carne veti fi uimiti cat de gustoasa este aceasta supa de legume care este pe deasupra usor si rapid de facut. Nu uitati insa, un pic mai multa telina si dovlecel decat la alte supe face minuni...