contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Leurda Cu Perisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In perioada asta beneficiem de multe verdeturi pe care e pacat sa nu le folosim, printre ele se afla si leurda pe care o ador.
Supita asta poate inlocuii foarte bine clasica ciorba de Paste(care fie vorba intre noi nu ma da pe spate de fel).
Putine ingrediente cu un rezultat super delicios, ca nu mai zic ca e super rapida.
Avem nevoie de:
2 morcovi
1 bucata mica telina
1 ceapa mica
1 1/2 l supa legume(sau pui)
400 gr carne macinata
1 ou
2 linguri pesmet
1 legatura de leurda
300 ml smantana lichida
2 linguri zeama lamaie
2 linguri ulei
sare, piper
amidon(facultativ)
Legumele taiate grob le-am tras scurt in oala cu ulei si apoi se am stins cu supa.
In momentul in care incepe sa fiarba se aduga perisoarele pe care le-am facut din carne macinata de curcan amestecata cu oul, pesmetul si o canuta de supa, apoi am format perisoarele.
Se lasa la fiert 25 de minute dupa care se scot legumele si perisoarele.
Leurda am tocat-o grob si am adaugat-o peste supa.Cand s-a inmuiat se paseaza, daca doriti puteti pasa si legumele impreuna cu leurda, apoi adaugam smantana si perioarele si mai lasam la foc mediu nu mai mult de 8-10 minute.
Daca dorit puteti ingrosa cu putin amidon.
La final se condimenteaza si se drege cu zeama de lamaie.