contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Oua–dukan Style

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC2180Daaa, supa asta poate parea ciudata, caci este o supa chioara puternic proteica si cu minim de legume. Am subtilizat-o de pe www. dietadukan.ro unde Alexandra_1 (uau, 6 kile intr-o luna) a postat-o cu generozitate. Dar chiar de este o reteta de dieta (chiar restrictiva – faza atac), va asigur ca a fost usoara si gustoasa, daca nu tineti dieta dar vreti s-o incercati, adaugati si niscaiva crutoane de paine (sau si mai simplu, paine prajita taiata patratele) peste care razuiti fin cascaval. O bunatate.
Ne trebuie:
- 3 oua
- un iaurt. Eu am avut Sana (musai 0,1% grasime), cantitatea e variabila, eu am pus destul de mult caci asa imi place.
- o ceapa
- boia
- o frunza de dafin
- o lamaie. Eu am inlocuit-o cu usturoi si a fost minunata.
- obisnuitele sare, piper
Tocam ceapa cat mai marunt si o punem intr-o oala cu putina apa sa dea in fiert.
_DSC2170
Adaugam si boia, mai asteptam sa mai fiarba putin dupa care umplem vasul cu apa si lasam sa fiarba pana se inmoaie ceapa.
_DSC2171_DSC2172
Cand e aproape gata, adaugam si frunza de dafin, sarea, piperul. Preparam un dres din trei galbenusuri pe care le amestecam intr-un bol cu iaurtul si usturoiul deja pisat in mojar, cu polonic punem cate putin lichid fierbinte din oala in care fierbe ceapa, mestecam, apoi, mai punem un polonic, mai mestecam si turnam totul in ciorba. Asta o facem chiar la sfarsit de tot caci imediat dupa va trebui sa stingem focul.
_DSC2173
In reteta originara, ouale se puneau cu totul in ciorba dar eu nu suport ciorba cu zdrente, asa ca am preferat varianta mea dintotdeauna – liezonul.Taiem marunt verdeata – de care va place – tarhon, patrunjel, leustean. Et voila!!!! Ce bine mi-a picat o supica asa calda pe vremea asta .....siberiana. Am baut-o in paharul inalt de shake ca tot era exclusiv lichida.:)))))))))))))))))
_DSC2194