contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Pui Cu Hrisca (chicken Soup With Buckwheat Seeds)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Scroll down for English recipe


Supa aceasta nu are nimic special. Se face clasic, ca orice supa de pui. Ceea ce o deosebeste de alte supe este ca in loc de taietei, sau orez am folosit hrisca . Este pentru prima oara cand folosesc asa ceva si am avut oarece retinere, mai ales ca ma gandeam ca n-o sa le placa baietilor mei (ca mie imi place sa experimentez tot felul de gusturi noi). Dar uite ca n-a fost asa. Supa cu hrisca a fost primita cu mare entuziasm, asa ca urmeaza si alte retete cu ea.
Pentru cine nu stie, hrisca este o planta care n-are nimic de-a face cu cerealele asa cum multi cred. Ea este inrudita cu macrisul si rubarba. In engleza se numeste buckwheat si din ea sunt facuti cunoscutii taietei japonezi soba. Hrisca este foarte buna pentru cei cu intoleranta la gluten, pentru ca nu contine asa ceva. Din ea se poate face faina, iar din faina de hrisca se fac paste, clatite, chiar prajituri.
Semintele de hrisca sunt aromate si se pot consuma fierte, prajite, sau chiar crude.
Am vazut ca in ultima vreme hrisca e folosita in diete, dar si in alimentatia celor bolnavi de diabet sau cu afectiuni cardio- vasculare.
Si acum, sa va spun cum am facut eu supa asta de pui cu hrisca:
Ingrediente:
  • 500 g carne de pui cu mult os (spate, eventual aripi)
  • 4 morcovi medii, curatati
  • 1 radacina de patrunjel, curatata
  • 1 telina mica, curatata
  • 2 cepe mici, intregi, curatate
  • 1 foaie de dafin
  • 2 ciusoare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 cana seminte de hrisca, spalate bine
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:
  • Acopera carnea cu 7 l de apa si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba da focul mic si scoate cu grija toata spuma formata. 
  • Infige cuisoarele in ceapa si pune in oala morcovii, radacina de patrunjel, telina, ceapa si foaia de dafin. Fierbe supa la foc foarte mic, acoperita, pentru 2 ore. Dupa acest timp strecoara supa si pune-o din nou la fiert impreuna cu hrisca. Aceasta fiebe in 15- 20 de minute.
  • Taie 2 morcovi rondele si scoate carnea de pe os. Potriveste supa de sare si piper si adauga in ea morcovul si carnea.
  • Supa de pui cu hrisca se serveste calda, presarata cu patrunjel tocat fin.