contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Pui Facuta In Casa Mereu La Indemana

articol scris de iulia_bada blog Baby Gogoshel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Eu i-am dat pana acum piticului meu numai pasari de curte. Am mare noroc ca avem rude la tara, asa ca, daca inainte uram orice gaina/pui de tara (mie, una, mi se pare carnea mult prea tare), acum primesc cu mare drag orice gainusa-pui-curcanel de la bunici, unchi etc etc




Uneori primesc gaina intreaga, asa ca nu o pot dezgheta de mai multe ori, deci o gatesc o singura data..asadar, o portionez si o fierb 30 de minute in oala sub presiune..ulterior, dezosez carnea si o maruntesc la blenderul din dotare (piticul meu nu prea se da in vant dupa carne, deci trebuie sa o maruntesc, sa nu o simta)..:)))
Daca imi iese prea multa carne, folosesc recipientele Avent din dotare si pun la congelator o portie, eventual..dar, de obicei, o tin la frigider si ii adaug in macare, timp de 2-3 zile, cam cate 50-60 grame de carnita pe zi.
In alta ordine de idei, mi-e mila sa arunc mereu supa de pui rezultata (spumata si strecurata), asa ca, am inceput sa o congelez.  Ca recipiente folosesc fie tavitele de gheata (cu cuburi mai mari), fie borcanelele de la papica pt bebelusi, pe care le-am folosit atunci cand am fost prin excursii/concedii cu Gogo.
Supa de pui o folosesc pentru mancarea noastra, a parintilor..si uneori, adaug si in mancarea lui Gogo, in loc de ulei de masline la final.
Astfel, nu folosesc niciodata asa-zisele cuburi de supa concetrata de pui din magazine, iar mancarea capata un gust extraordinar.

PS. Se spune ca supa de gaina reprezinta un excelent leac ce previne si trateaza raceala...asa o fi...Gogo nu mi-a racut niciodata, ma gandesc ca si supele pregatite cu carne sanatoasa de pasare crescuta la curte a avut un mare aport in acest sens.