contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Rosii Coapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC4485
In mod normal, dupa nenorocirea cu Bibi si oribilitatea de situatie politica din zilele astea, n-as mai fi fost in stare sa postez nimic azi. Doar ca aveam postarea deja scrisa, asa ca m-am hotarat s-o public totusi. E o reteta foarte simpla, eu una ador gustul de rosii coapte, pe cand o gustam ma gandeam ca ar merge perfect si conservata la brocan fiarta in dungi peste iarna pe post de ketchup. Chiar o sa incerc sa pun asa cateva borcane pentru iarna, sa vedem ce iese. Tot ne-a dat anul asta Doamne Doamne muuuuuuuuulte rosii. Pentru care multumim  cu niste papica buuuuna. Reteta nu prea merge cu dieta Dukan caci contine ulei. Hmmmm, eu am cam papat, sper sa nu se vada la cantar prea tare.
10 rosii coapte, taiate in jumatati sau sferturi
3 – 4 catei de usturoi
2 – 3 cepe rosii, curatate si taiate in jumatate
o lingurita de cimbru
o lingura de zahar brun
o cescuta de vin
5 – 6 linguri de ulei de masline
sare, piper (dupa gust)
optional: supa de pui; cateva linguri
Incingem cuptorul la 200 grade C.
In tava cuptorului, am intins o foaie de copt peste care am asezat rosiile, ceapa, usturoiul, le stropim cu 4 – 5 linguri ulei, presaram cimbrul, zaharul, sarea si piperul si stropim totul si cu vin. Bagam la cuptor pentru jumatate de ora pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.
_DSC4410
Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi punem rosiile, ceapa si usturoiul in blender si maruntim totul. Eu am un blender care poate in acelasi timp sa  si treaca prin sita. Asadar intai blenduiti, apoi eventual treceti tot si printr-o sita mai rara, chestie pe care eu n-am facut-o caci n-a mai fost nevoie. Adaugam sarea, piperul, putin ulei de masline, niste supa de pui daca vreti – doar cu rosiile pasate, iese o supa destul de vartoasa, totusi eu am pus doar foarte putina supa de pui (chestie de gust). O putem savura atat calda cat si rece, niste crutoane alaturi sunt binevenite.
_DSC4418