contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Rosii Cu Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Supa de rosii cu orez este supa copilariei mele. In fiecare vara, cand se coceau rosiile stiam ca trebuie sa avem pe masa cea mai buna supa de sezon.

INGREDIENTE:

1.5 kg rosii coapte bine
2-3 morcovi (200 g)
1/2 telina (50 g)
1 ceapa mare
1 ardei kapia
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
1.2 l supa legume
80 g orez
sare
piper
2-3 fire cimbru verde
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Pentru aceasta supa avem nevoie de rosii coapte bine, astfel incat gustul sa fie pe masura asteptarilor.

Oparim rosiile in apa cu putina sare, apoi le curatam de coaja si le pasam. Le strecuram pentru a elimina semintele.

Inabusim restul legumelor spalate, curatate si tocate cuburi, astfel incat sa se pregateasca cat mai repede, in ulei, apoi stingem cu putina apa si lasam pe foc pana incep sa se inmoaie. Apoi le punem in supa de legume (calda) la fiert, pentru 15 minute.

Separat, punem orezul la fiert, dupa ce l-am spalat bine de impuritati, in apa clocotita cu sare.
Turnam sosul de rosii peste legume, adaugam cimbrul si zaharul. Lasam sa fiarba inca 15-20 minute. Dupa acest interval strecuram supa, dam la blender jumatate din cantitatea de legume. Pe acestea le punem inapoi in supa de rosii. Adaugam orezul si lasam sa fiarba inca 5 minute. Asezonam cu sare si piper, in functie de gust.

Putem servi supa calda, cu putin parunjel verde, proaspat tocat, dar merge foarte bine si dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook