contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Vita Cu Ceapa, Lamaie Si Ulei De Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bineinteles, un fel de supa de baza, dreasa dupa chef dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza. Desigur ca e buna si chioara, ca supa in sine dar, nu e asa, omul trebuie sa se complice, intre doua lopeti.

Slide1

Dar mai intai, ceva misto din trusa de supravietuire, nu mai luasem conserve de la Home Garden si mi-am amintit ca e pe acolo, in trusa de supravietuire de luat pe drum. Pe care am mancat-o si a fost foarte, foarte buna.

Slide2

Ca sa revenim la reteta noastra, pai cam ce e in titlu e si in reteta (in poza nu am pus ceapa ca mi-a venit ulterior ideea).

Slide3

Anume, oala cu presiune, ulei de masline, lamaie (fara coaja, o felie cam de doua degete grosime), ceapa, sare si, fireste, minunatul rasol de vita, dupa cum puteti vedea in neminunata poza tulbure si urata pe care am baut-o.

Slide4

Se acpera totul cu apa si se lasa la fiert cat mai mult, ca vacile astea se lasa greu. Asa ca mai avem timp de o tura de dezapezire.

Slide5

Dupa ce m-a fluierat la cap cam o ora jumatate oala, am decis sa fac acea mare nedreptate, sa iau partea leului, anume maduva pe paine, cu sare.

Slide6

Osul a beneficiat de ditamai sita, ca urmare cainele si-a facut de lucru vreo ora pana l-a chelit. Cainii astia, orice le-ai da, tot un os de ros e cel mai bun pentru ei, parca ar fi parlamentari.

Cat despre supa (mai am baza, fireste) am dres-o in farfurie astfel incat sa invingem frigul, racelile si ce mai avem de invins pe cale cat mai naturala. Deci am fiert niste paste (ca aveam chef, nu ca era musai) si apoi peste zeama am pus doi catei grasani de usturoi, mult piper si tabasco. Cum se zice … dupa gust :D

Slide7

Acesta a fost un mic dejun inviorator, pentru ca mai era de lucru prin gradini si parcari. Aia de la primarie au trimis o armata de o anume etnie care se plimba in jurul blocului cu lopeti nou noute in spate, nu ca ar da la zapada, nu prea au cum, cu o mana tin lopata pe umar, cu una cafeaua, asa ca tot la noi ramane baza, in gradina abia am reusit sa fac un mic culoar sa aiba cainii toaleta. Ca in parc nu pot fi dusi ca te amendeaza, cu sau fara punga, cu sau fara botnita.

Slide8

Deci sa facem un rezumat:

- supa de baza: rasol de vita, ulei de masline, sare, lamaie, ceapa;
- dressing (haha): doi catei de usturoi, piper, tabasco. (punct, da)

Slide9

Ce o sa fac cu restul de supa, nu stiu, dar idei se gasesc. Ieri am ascultat ce nu mai ascultasem de mult, Lordi, imi era dor de un Hard Rock Aleluia si de un Devil is a loser (and he’s my bitch).

rororo