contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supă Elvețiană

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o supă hrănitoare și gustoasă, care se poate face în multe variante, în funcție de ce avem prin cămară.
Rețeta de bază
Se face cu 3 grupe de alimente:
fasole boabe
orez/grâu/paste
rădăcinoase, ceapă, cartof
La acestea se adaugă și alte legume de sezon.
Mod de preparare:
Se fierbe o ceașcă de fasole și una de arpacaș.
Cât fierb acestea, pregătim restul legumelor, adică le tăiem pe toate mărunt, ca la salata boeuf.
Punem la fiert circa 2 l de apă, cu o ceapă tocată mărunt, rădăcinoase ( morcovi, pătrunjel, țelină) și 2 cartofi (se pun de la început, pentru că va ieși amidonul din ei ).
Tot acum se mai pot pune alte legume care fierb mai greu - de exemplu, puțină varză tocată.
Mai târziu putem adăuga dovlecel, conopidă etc.
Când sunt fierte, se adaugă și un gogoșar (ardei) proaspăt sau conservat, fasolea fiartă și arpacașul. Se lasă să clcotească împreună, se potrivește de sare, de zeamă - la nevoie, se mai adaugă apă, se pune și puțin ulei și verdeață.
Se servește cu cașcaval ras sau cuburi, deasupra (sau o brânză asemănătoare).
Eu am pus grâu și câțiva tăieței, iar în loc de verdeață - ardei iute (care nu e prea iute, că e de seră)
Se poate face cu orez în loc de grâu.
Supica e gata și așteaptă înfrigurații - încă era iarnă..........