contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Superstitii In Noaptea De Revelion

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

A trecut Craciunul, am primit cadouri, am fost fericiti alaturi de toata familia reunita in jurul mesei bogate,atent pregatite de noi…gospodinele bubuline care am trebaluit pana in ultimul moment din dorinta de a iesi totul perfect. Nu ne vom dezmetici noi prea bine… pentru ca se apropie Revelionul si trebuie sa intram din nou in bucatarie pentru a pregati de data aceasta un meniu cu totul special, cu mancaruri deosebite mai ales ca noaptea dintre ani este una aparte, incarcata de magie.   

Chiar daca alegi sa pui pe masa bucate traditionale sau vrei sa surprinzi cu feluri speciale ,tine cont de cateva reguli- mai ales de crezi in superstitii :
- Aseaza pe masa preparate din carne de porc pt ca anul urmator sa mearga totul bine  (porcul rama cu ratul mereu inainte…)
- Nu aseza preparate din carne de pui,risipesc norocul si bunastarea.
- Aseaza 12 feluri de mancare, cate un fel pentru fiecare luna din an.
- Plavinta cu ravase nu poate lipsi.
- Decoreaza masa si casa cu crengute de brad si vasc- vor aduce noroc si vor tine la distanta duhurile rele.In plus vascul are puterea de a tine inimile indragostitilor unite pentru totdeauna.
- De asemenea, decoreaza masa cu lumanari pe care sa le lasi aprinse pana la ziua,pentru un an linistit si luminos.
- Aseaza pe masa si o fructiera in care sa ai rodii, smochine, curmale si struguri-acestea simbolizeaza abundenta, bogatie, bunastare .
- Mananca struguri albi cu 12 minute inainte de miezul noptii, in fiecare minut mananca o boaba si pune-ti o dorinta.
Daca masa e gata, e timpul sa te aranjezi si tu frumos, imbracand ceva nou si ceva rosu pentru noroc in dragoste si sanatate.
Nu uita sa-ti pui bani in buzunar pentru a avea un an bogat.
Lasa deschise ferestrele si usile pentru ca anul vechi sa iasa si sa faca loc celui nou.
La cumpana dintre ani ,sa ai in mana paharul cu sampanie si persoana iubita alaturi.
Este 12 noaptea , deci: momentul sa-ti pui o dorinta, dar ai grija ce iti vei dori, caci are toate sansele sa se implineasca.
Sparge apoi paharul pentru ca odata cu el sa se imprastie si ghinionul.

- In primele minute din noul an mananca peste, pt a te strecura usor printre greutati asa cum se strecoara pestele impotriva curentului.
Prima persoana care-ti va intra in casa dupa miezul noptii se spune ca va influenta tot ceea ce se va intampla in noul an, asadar ,pt un an perfect…persoana respectiva trebuie sa fie un barbat inalt si brunet…sa nu fie in nici un caz o persoana blonda, astfel vei avea un an mai putin bun.In prima zi din an, nu spala, nu matura, nu arunca nimic din casa, nu sparge nimic,nu imprumuta bani,nu plange…

Va doresc sa aveti spor la pregatiri si sa va distrati din plin.
In noaptea dintre ani  sa fiti veseli si inconjurati de prieteni
Sa aveti un  An Nou fericit ,linistit si plin de realizari.

La multi ani!



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com