contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sweet Potato - Cartofi Dulci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

de multe ori am trecut prin hypermarket pe la raftul de cruditati si am vazut cartofii astia uriasi. zilele trecute n-am mai rezistat si am luat vreo cativa, asa sa vad cum sunt.
legatura cu cartoful e vaga: sunt tuberculi si seamana ca forma cu cartoful dar cam atat. miezul e lemnos si portocaliu cu gust dulce, foarte apropiat ca miros, gust si consistenta cu dovlecii aia mari de placinta. or fii din aceiasi familie? habar n-am.
dupa ceva research pe internet am ales sa-i fac copti in tava, la cuptor. simplu, asa ca de prima intalnire...
curata-i frumos de coaja, taie-i asa cam cat un deget (sunt foarte tari si te vei chinui ceva cu ei :) ) dupa care pune-i intr-un castron  mare. condimenteza-i cu ulei de masline, sare, piper, rozmarin si seminte de susan. amesteca totul bine cu mainile apoi aseza-i in tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptorul incins la temperatura mare cca 45 de minute.
cand ii scoti stopeste-i cu un sos de soia brun (din ala mai gros dulce-sarat). daca nu aia asa ceva cred ca ar merge bine si o reductie de aceto-balsamico. sunt foart buni copti si seamana izbitor cu dovleacul copt.
gata, mister rezolvat.

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com