contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taci Si Inghite

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

”Celebră si magnifică coptură transilvană, -Taci si inghite – veche mancare de casa ciobaneasca, face parte din familia infinita a tot ce inseamna in gastronomie straturi peste straturi de delicioase componente. Se aduna din mamaliga, „laptate”, „ouate”, si dupa placerea fiecaruia, ceva „porcarii” bine afumate”. (R.A.Roman)

INGREDIENTE:
500 g malai, 1 l lapte (apa), 50 g unt, 100 g smantana, 200 g branza sarata rasa,
200 g carnati afumati, 150 g kaizer, 100 g bacon afumat, 3 oua.

PREPARARE:
Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana. Carnatii, bacon-ul si kaizer-ul, se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza apoi, un strat de mamaliga, amestec prajit, din nou mamaliga, branza si se acopera cu mamaliga ramasa. Cu ajutorul unei polonic, se fac din loc in loc adancituri, in care  se aseaza ouale si se presara cu sare. Se da vasul la cuptor, pentru 25-30 minute, pana se rumeneste si ouale sunt gata.

    

”Nu stie nimeni in lume face ca romanii mamaliga si nici a o potrivi ca ei cu de toate inca nu s-a aflat semintie.”
”Nu-i asa ca atunci cand mancati mamaliga, va amintiti de ceva, nu stiti bine ce, dar apare ceva sau cineva, o umbra mirosind altfel, a fum , a cai si a fan, un (stra)bunic uitat, e totusi pe-acolo?”