contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tagliatelle Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Tagliatelle cu ciuperci - o reteta care se preteaza de minune pentru o cina usoara, sanatoasa si in acelasi timp foarte buna, in special pentru iubitorii de paste. Reteta se prepara foarte repede, asa ca este minunata atunci cand ajungeti obositi acasa si va doriti sa pregatiti ceva bun si rapid...
Ingrediente (pentru cca 3 portii):


-200 g tagliatelle,
-6-7 cipercute champignon (cca 200 g),
-o ceapa mica,
-2 lingur ulei de masline,
-sare,
-piper negru macinat,
-un galbenus de ou,
-150 g smantana,
-50-75 g parmezan,
-o lingura patrunjel tocat,

Preparare:

  Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Se caleste in 1-2 linguri ulei de masline pana se inmoaie si se adauga ciupercile spalate si tocate cubulete (sau felii subtiri). Se sareaza si se pipereaza si se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se putina apa daca este nevoie.
  Cand ciupercile au fiert se freaca un galbenus cu smantana si se toarna peste ciuperci amestecandu-se bine si lasand sa fiarba 1-2 min la foc foarte mic, asa incat sa rezulte un sos usor legat.
  Intre timp  se fierb tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa clocotita cu sare. Pastele scurse se adauga in sos si se inchide focul. Eu prefer sa asez pastele pe farfurie si sa torn sosul deasupra.
  Se servesc calde cu parmezan ras deasupra dar sunt la fel de bune si fara avand in vedere aroma ciupercilor si consistenta pastelor. Sper ca v-am convins ca reteta de tagliatelle cu ciperci este extrem de simpla si nu va va lua prea mult timp sa o preparati...
        Pofta buna!