contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tagliatelle Cu Ciuperci

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  
Reteta am vazut-o intruna din zile , pe blog la Teo, o prietena foarte draga mie:X, si de atunci tot la ea mi-a stat gandul. Culmea ironiei .....cu toate ca eu si copii suntem fan paste, nu prea am postat retete cu paste...poate ca de atata pofta nu am mai apucat sa le pozez:))))).  
Intradevar, tagliatelle cu ciuperci este o reteta minunata,este foarte usoara, sanatoasa si super gustoasa:)!!!!!Iti sunt recunoscatoare, draga Teo!!!!                                                                           
Ingrediente: 
250g tagliatelle
6-7 ciupercute champignon
2 linguri ulei de masline
o ceapa mica
piper negru macinat
1 galbenus de ou
150g smantana
50g parmezan
1 lingura patrunjel tocat
sare


    
Mod de preparare:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se caleste in 1-2 linguri ulei de masline pana se inmoaie si se adauga ciupercile spalate si tocate cubulete(sau felii subtiri). Se sareaza ,se pipereaza si se lasa  sa fiarba la foc mic, adaugand daca este nevoie putina apa.
Cand ciupercile au fiert, sse freaca galbenusul de ou cu smantana si se toarna peste ciuperci amestecand bine si lasat sa fiarba 1-2 minute la foc mic, asa incat sa rezulte un sos usor legat.
Intre timp se fierb tagliatelle, conform indicatiilor de pe pachet in apa clocotita cu sare. Cand sunt gata fierte, se scurg si se adauga la sos. Insa si eu urmat procedeul folosit de Teo, adica am asezat pastele pe farfurie, iar deasupra am turnat sosul si am presarat  parmezan.
Va pot asigura ca sunt nemaipomenit de gustoase!!!!!!Iar sosul mi s-a parut senzational!!!

   
Pofta buna!!!!!