contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tagliatelle Cu Dovlecei, Vinete Si Cherry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Tagliatelle (sau orice alte paste aveti in camara) cu dovlecei, vinete si cherry sunt cea mai rapida si mai usor de preparat, dintre retetele de post. As putea sa le mai pun cateva atribute, dar va las sa le gustati si sa le dati verdictul…

INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)

200 g tagliatelle
1 dovlecel mic spre mediu
1 vanata mai mica
100 g rosii cherry
1 lingura de capere
1 cana suc de rosii
3 linguri vin alb
2-3 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
sare
piper
3-4 frunze de busuioc

PREPARARE:

Pentru inceput vanata o curatam de coaja, o taiem in felii sau cuburi pe care le saram, apoi o punem pentru 30 minute, intr-o sita sa se scurga sucul amar. Dupa acest interval, curatam dovlecelul de coaja, il feliem si pe acesta si il calim in uleiul incins bine impreuna cu vanata.

Cand sunt suficient de calite, pe ambele parti, adaugam rosiile, le inecam in suc de rosii si vin, adaugam usturoiul taiat pe jumatate, caperele spalate sub un jet de apa, frunzele de busuioc, apoi condimentam dupa gust. Fierbem in cateva clocote, apoi dam la o parte tigaia de pe foc.

Intre timp fierbem tagliatellele conform instructiunilor, le strecuram, apoi le punem peste legumele din tigaie, amestecam si servim imediat.

Daca nu tinem post putem rade niste parmezan peste paste.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook