contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taierea Si Aranjarea Fripturilor - Invataturile Doamnei Comsa (ii)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Roasted pig knee...still missing its crispy skin and tender meat, of coz mouth-watering aroma


Mi se pare foarte interesanta ideea doamnei Comsa ca friptura sa fie servita pe o farfurie incalzita, asa va ramane calda mai multa vreme iar faptul ca este deja taiata felii sub sosul turnat, o face foarte usor de portionat la musafiri.
"Biftecurile, snitelele si antricoatele, fiind inca crude le taiem, dandu-le o forma rotunda si le batem putin cu ciocanul de carne.
La cotelette si rostbraturi taiem ceva din oasele provenite din osul spinarii, cat ne este posibil, iar carnea de pe oase o impingem, cu un cutit, spre muschi, dandu-le o forma rotunda; varful coastelor, dela cotelette, dupa ce sunt fripte le infasuram cu o hartie subtire, care a fost crestata si aranjata astfel sa semene ca o floare, apoi servite.
Friptura de porc, jigo-ul (pulpa de berbec si friptura de miel), le taiem ca si friptura de vitel.
Sunca fiarta o taiem de-a lungul in felii subtiri, numai dupa ce este bine racita, apoi luandu-le soricul, aranjate pe farfurie lunga, culcate una peste alta, cu marginea grasa in sus si garnisite cu aspic.
Cu ocaziunea frigerei unui purcel mic, avem de observat urmatoarele:
Fiind purcel fript anume, ii taiem mai intai capul si-l punem la mijlocul unei farfurii lungi, desfacut in doua dar nu de tot, punanandu-i in gura un mic buchet de flori sau un mar mic, etc; taiem apoi in doua picioarele din nainte, impreuna cu spetele, pe la prima incheietura: tot asemenea taiem si picioarele din `napoi; dupa aceea facem o taetura peste mijlocul coastelor, de ambele parti in lungul purcelului, asa ca capatam spinarea intreaga, pe care o taiem in curmezis in patru parti: tot asemenea taiem si coastele, fiecare jumatate in 3 - 4 bucati. Toate aceste bucati le aranjam in farfurie imprejurul capului, observand, ca fiecare bucata sa aiba soriciul sau bine fript, rumen si scortos. Ca sa fie soriciul scortos, il udam cat mai des, cu sos din tava. Udatul sa se faca la inceput mai rar, apoi tot mai des, si focul sa fie iute.
Purcelul astfel taiat poate fi aranjat pe o farfurie lunga ca sa apara din nou intreg, iar sosul din tava turnat peste el."

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com