contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taietei De Orez Crocanti, Cu Legume ( Inclusiv Bok Choy)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am avut intalnirea de gradul 3.Una din participante a fost Elena.Ea a venit cu un cadou extraordinar,ce a continut si Bok Choy,o leguma chinezeasca din familia verzei,ceva intre varza si spanac.Asa ca poate fi inlocuita cu succes cu varza chinezeasca (din aia din care in unele mari magazine ii zice salata chinezeasca,cu sau spanac in lipsa ,sau cu ambele) .Drept care ieri m-am apucat s-o fac.Am studiat cartile mele de bucate asiatice si am ales aceasta reteta absolut extraordinara,dupa gustul meu,incredibil de buna
.
INGREDIENTE :
-5-6 legaturi de baby bok choy.dar cum stiu ca aceasta leguma  nu este la indemana(se gaseste la chinezii ce vand legume langa  Dragonul rosu ,cel din complezul Europa) puteti folosi in schimb o varza chinezaeasca ( ce in anumite super maketuri se cheama salata chinezeasca),spanac sau si una si alta.
-2 morcovi mari taiati julienne,sau dati pe razatoare
-4 cepe verzi,dar eu cum nu am avut am taiat o ceapa normala
-1 gogosar sau un ardei rosu
-1/2 cana muguri de soia,daca nu aveti nu-i nici o problema
-1 ardei iute tocat
-2,5 cm ghimbir proaspar maruntit(in lipsa 1 lingurita de ghimbir macinat)
- o ceasca de ciuperci shitake sau altceva (eu nu am avut )
-2 linguri de sos soia
-2 linguri de mirin ( vin de orez ) in lipsa vin alb demisec,de tipul chardonnay.
-1/2 lingurita sare
-1/2  lingurita pasta de ardei iute
-piper
-150 g (jumatate de pachet) fidea de orez
-ulei de arahide,in lipsa ulei de floarea soarelui

MOD DE PREPARARE:
-

-in wok sau un vas inalt se pun cam 2-3 cani de ulei,se incing bine  la 180* ,se pune pe rand cate o mana de taieiti de orez,zdobiti in prealabil.Ei se expanteaza in contact cu uleiul cald ca peletele de creveti pe vremuri.Se rumenesc foarte putin si se scot pe o hartie absorbanta.Operatia nu dureaza mai mult de 1 minut.

-se pastreaza in wok 2 linguri de ulei,restul se da de-o parte si adauga ceapa,coditele de la bok choy,sau varza chinezeasca dupa caz,ghimbirul,ardeiul iute,ardeii,morcovii(adica toate legumele ,mai putin frunzele de bok choy,in cazul in care folositi leguma asta)si prajiti la foc iute 1-2 minute,nu mai mult.

-apoi adaugati frunzele de bok choy(sau spanac ,daca folositi asta in loc),mai prajiti la foc iute 1 minut,apoi adaugati sosul de soia si vinul de orez (mirinul),amestecati cateva secunde si adaugati fideaua prajita . Amestecati usor si inchideti focul.

Serviti calda ca atare sau ca si garnitura la o friptura la gratar,snitel.
Folositi -va imaginatia.Diverse legume prajite chinezeste la foc iute (adica styr fry) amestecate cu taietei de orez prajiti.N-o sa va para rau ca ati incercat.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com