contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taietei De Orez Crocanti, Cu Varza Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am refacut reteta de taieitei crocanti postata aici,dar cu alte legume,adica varza chinezeasca si ciuperci.Nu pot sa va spun de cat ca a fost extrem de gustos.Nu ma credeti? incercati !
INGREDIENTE :
-300 g fidea de orez (un pachet)
-1 ceapa tocata sau 5-6 fire de ceapa verde
-1 varza chinezeasca (din cea care in unele magazine se numeste salata chinezeasca) mica.Puteui folosi si o jumatate de varza romaneasca mai mica
-1/2 ardei rosu taiat fidea
-2 morcovi taiati julien sau dati pe razatoarea mare
-2,5 cm de radacina de ghimbir poaspat,tocat sau 1 lg de praf de ghimbir
-1 ardei iute tocat (optional) sau fulgi de ardei iute
-1 lg pasta de ardei iute sau dulce,dupa gust
-500 g ciuperci de care vreti,eu am folosit champignon,feliate
-4 Lg (linguri) sos de soia
-4 Lg mirin (vin de orez) ,in lipsa puteti folosi vin alb demisec
-sare (atentie ca si sosul de soia e sarata,asa cas gustati ),piper
-ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE :

-in wok sau un vas inalt se pun cam 2-3 cani de ulei,se incing bine  la 180* ,se pune pe rand cate o mana de taieiti de orez,zdobiti in prealabil.Ei se expanteaza in contact cu uleiul cald ca peletele de creveti pe vemuri.Cum s-au expandat  se scot pe o hartie absorbanta.Operatia dureaza cateva secunde,atentie ca uleiul sa fie bine incins.


-intai am tras ciupercile in putin unt,pana isi lasa apa,apoi ;e-am scos din wok si am prajit ceapa,morcovii si ardeii apoi am adaugat varza.dupa ce s-a calit varza,am adaugat iarasi ciupercile ,sosul de soia,mirinul si ardeiul iute.Le-am mai lasat pe foc sa se impreiteneasca vreo 3-4 minute,am potrivit de sare si piper.
-am stins focul si am adaugat taieteii,am amestecat si am mancat cu spor .
Pofta buna!