contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tapas Cu Muşchiulet De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Preparatul este mai mult decat o simpla gustare, cum sunt cele mai multe dintre tapas. Este si destul de „cronofag” (consumator de timp), dar gustul este exceptional, iar asocierea cu Merlot 2009 de la Alira este una mai mult decat fericita.

Bucatarie: spaniola
Dificultate: medie
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătit: 50 minute

Ingrediente:
1 muşchiuleţ de porc, circa 800 g, feliat la 1 cm grosime
1/2 cana de vin rosu
5-6 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi, rasi
2 lingurite de zahar
2 lingurite de frunze de cimbru (sau rozmarin) proaspat
1 bagheta proaspata
250 g brânză Brie, rece, feliată la 6-7 mm grosime
sare
piper negru, proaspăt măcinat
1 lingură de unt
6 cepe medii
cateva rosii uscate in cuptor

Instrucţiuni:
Se prepara o marinada amestecand intr-un platou 2 linguri de ulei de masline cu usturoi, cimbru, vin rosu si zahar.
Se aşază feliile de brânză pe o farfurie, separate una de alta, ca să nu se lipească.

Se pun feliile de carne intre doua bucati de folie si se bat usor cu un ciocan de snitele, ca sa se aplatizeze uniform, la o grosime de 7 mm. Se sareaza si se pipereaza feliile de muschi si se amesteca bine cu marinada preparata mai sus, ca sa se acopere uniform. Se acopera platoul cu folie si se lasa carnea la marinat cat timp se gateste ceapa.

Se retează capetele cepelor, se taie apoi în jumătate, pe verticală şi se decojesc. Se spala, se sterge si se feliază fiecare jumătate pe lungime, ca să se obţină segmente lungi şi subţiri.
Se încinge o tigaie neaderentă, la foc iute. Se adaugă 2-3 linguri de ulei, se lasa sa se incinga, iar apoi se adauga ceapa. Se sareaza aceasta, ca să lase lichid, se acoperă tigaia şi se găteşte 5 minute.

Se găteşte apoi ceapa fără capac, la foc mediu-mic, timp de 45-50 de minute, până ce este rumenită uniform. Dacă se rumeneşte neuniform, se mai adaugă puţină apă, care va ajuta la uniformizarea colorării. Când ceapa începe să se rumenească, este nevoie să se amestece mai des.

Se scot feliile de carne din marinada si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.
Se încinge o tigaie mare, la foc mediu-iute. Când este fierbinte se adaugă untul si restul de ulei şi se încing. Se adaugă feliile de porc, într-un singur strat, şi se gătesc 2-3 minute, până ce încep să se albească la margini. Se întorc şi se gătesc 1-2 minute. Se transferă feliile pe o tavă, acoperite lejer cu folie metalica, să se odihnească în timp ce se găteşte a doua tranşă.

Cât timp se prajeste carnea, se încinge cuptorul la 230 °C. Se feliază pâinea pe diagonală în felii groase de 8-9 mm. Se ung cu putin ulei. Se coace pâinea 1 minut. Odată ce feliile sunt puţin rumenite, se adaugă pe ele 1 linguriţă de ceapă caramelizată. Se acoperă cu o felie de brânză şi se pun deoparte, pe un platou.

Cat timp se odihneste carnea, se pune pâinea din nou în cuptor timp de 30 de secunde, ca să se topească puţin brânza.

Se amesteca feliile de carne prin sosul lasat in farfurie si se aşază pe feliile de pâine. Sosul va da cărnii un luciu atractiv. Se presară cu puţin piper, dacă se doreşte, se asaza peste ele cate o rosie uscata şi se servesc imediat, alături de un pahar cu vin roşu.

Vinul potrivit: Merlot Alira 2009

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.

Pin It