contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taratele De Grau La Curatenie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De cand cu dieta, cumpar tarate de grau care sunt in Dukan alimente tolerate. Sunt foarte sanatoase pentru consum, despre multele lor foloase puteti citi aici si aici. Astazi insa o sa va dau doua retete  pe carele am din emisiunea Lush Home despre care v-am mai vorbit aici. Trebuie precizat ca, pentru curatenie, se folosesc doar taratele brute, nemacinate caci doar acelea au efectul scontat. Se pare ca taratele de grau au capacitatea de a atrage murdaria, indepartand-o astfel din locul pe care vrem sa-l curatam. Otetul creste puterea de indepartare a mizeriei iar bicarbonatul de sodiu indeparteaza mirosurile mai putin placute si lasa in urma senzatia de proaspat.

Solutie pentru curatarea tapiseriilor
Ne trebuie
tarate de grau
otet
Amesteca taratele cu atata otet cat sa le umezeasca usor, facandu-le cocoloase, luam un dres (din acela de dama, talpici le zicem noi), punem taratele inauntru si legam la capete. Cu acest ghem, frecam canapeaua sau tapiteria.
O data facut acest ghem de tarate, il putem pastra mult timp in dulapiorul de curatenie  cu conditia sa adaugam peste el cate putin otet din cand in cand.

Solutie pentru curatarea covoarelor imbacsite
Ne trebuie
tarate de grau
bicarbonat de sodiu
Amesteca cele doua  ingrediente in cantitati egale  - evaluati din ochi cam cat va trebuie in functie de marimea spatiului pe care vreti sa-l curatati, presaram amestecul pe covor si il lasam putin sa absoarba  mizeria si mirosurile. La sfarsit, luam aspiratorul si aspiram - atat mizeria cat si taratele si bicarbonatul.