contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Caramel Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O tarta foarte gustoasa, o combinatie delicioasa dintre gustul merelor zemoase, scortisoara si caramelul...o minunatie cu mijlocul moale si aromat si marginile crocante, dar nu tari.



pt aluat de tarta :250g faina
100g margarina sau untura
120g zahar
1 ou
un praf de sare, cat luati cu 3 degete
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat.Nu framantati prea mult, din cauza calduri mainilor aluatul se inmoaie si va pacaleste sa-i mai dati faina.
Dam aluatul la rece timp de 30 de minute.

intre timp facem caramelul din:
200g zahar
50ml apa
50g margarina
scortisoara
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
Se pun toate pe foc pana se topeste zaharul , se lasa deoparte.

Se opreste1/4 din aluat pt gratar, restul se intinde in forma de cerc pe masa presarata cu faina si tapeaza cu el tava de tarta...eu am folosit-o pe cea cu inel.
Se curata 3-4 mere de coaja si se taie felii subtiri care se rasfira pe tarta, se pune deasupra gratarul.
Siropul rece se toarna peste tarta si se introduce in cuptorul incins bine.

Articol recomandat de dianacakes.blogspot.com