contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Banane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vegan banana tart with carob

Nu ma prea omor dupa banane insa recunosc ca inghetata de banane e in topul preferintelor mele “frosty“ iar o prajitura care sa ascunda banane nu mi-a sunat rau. Ma asteptam sa iasa o tarta buna insa a iesit o tarta exceptionala! Am fost super incantata de rezultat asa ca sunt mandra sa va arat ce a iesit.

Tarta cu banane (pt o forma rotunda cu diametrul de 20 cm)

Blat

  • 200 g biscuiti (eu am folosit din nou Gullon fara sare si zahar dar merg si unii integrali 100%)
  • 80 g unt de cocos topit
  1. Biscuitii se macina la robot si se maesteca cu untul topit. In functie de tipul de biscuiti folositi, este posibil sa mai fie nevoie sa adaugati putin unt pentru a obtine o masa nisipoasa umeda dar compacta atunci cand este stransa in mana.
  2. Puneti compozitia in tava si nivelati cu mana umeda.
  3. Dati la copt la 180 grade pentru aproximativ 10 minute sau pana cand blatul a prins culoare si s-a intarit cat de cat.

Crema

  1. Toate ingredientele se mixeaza in paharul blenderului. Din cand in cand opriti-l si dati compozitia in jos cu o spatula, pentru a obtine o crema omogena, matasoasa.
  2. Opriti deoparte doua linguri de crema.
  3. Turnati crema peste blat, niveland cu o lingura.
  4. Cele doua linguri de crema se amesteca cu o lingurita de carob si 3-4 lingurite de apa pentru a iesi un sos mai lichid. Acesta se toarna in cerculete peste crema si cu o scobitoare se fac marmorari.
  5. Se da tava la cuptor la 180 grade Celsius pentru 20 minute sau pana cand marginile sunt coapte si interiorul nu mai e lucios.
  6. Se lasa tava la racit pe un gratar iar apoi se scoata tarta pe o farfurie si se da la rece pentru cateva ore. Se serveste cu fructe sau inghetata.