contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Branza Dulce Si Visine - Alina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru umplutura:
250 g branza dulce de vaca
250 ml smantana pentru frisca
100 g zahar
coaja rasa de lamaie
3 oua
1 plic zahar vaniliat
250 g visine

 

 

 
Ador tartele cu fructe! Poate am mai scris asta dar nu ma pot abtine :)). Aceasta tarta este pentru o persoana si o prietena deosebita pe nume Alina :). I-am promis ca fac o tarta cu numele ei asa ca m-am tinut de cuvant . Nu as vrea sa o deazamagesc :).

 

Mod preparare:

 Pentru blat se pune faina pe planseta , apoi se face o gropita in mijloc si se pune in ea oule, untul taiat bucatele mici, praful de copt, zaharul si putina sare. Se amesteca pe cat posibil cu varful degetelor pana se formeaza un aluat omogen. Il acoperim cu o folie si il lasam la rece 20 minute.

Apoi il intindem putin pe planseta presarata cu putina  faina si il punem intr-o forma de 26 cm diametru ( eu l-am pus in forma de tort) .

Aranjam cu degetele aluatul ( presam pe forma) astfel incat sa aiba o margine de vreo 3-4 cm . 
Preparam umplutura, amestecand branzica cu zahar, oua, coaja de lamaie, zaharul vaniliat iar la sfarsit adaugam smantana dulce. Turnam amestecul si deasupra punem visinele fara samburi.

Coacem in cuptorul preincalzit 40 minute. Daca se rumeneste deasupra mai repede, puneti o folie de aluminiu (asa am procedat si eu).

Scoatem tarta si lasam sa se racasca de tot , apoi o taiem felii cu un cutit bine ascutit. 
Draga Alina te servesc cu o felie de tarta si iti urez o casnicie frumoasa alaturi de Victor! Sa fii mereu vesela si optimista! :)

 
 
 
Reteta recomandata de Amalia-MyLife.blogspot.com