contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Capsune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 

 

Mod preparare:

merg f. bine alcatuite asa:4 oua se bat impreuna cu 250 grame zahar brun(nerafinat,din trestie) timp de citeva minute ,pina cind zaharul e aproape dizolvat complet,adaugam 200 ml ulei,mixam in continuare ,100 ml lapte,iar mixam,apoi adaugam in ploaie 450 grame de faina de griu ,care in prealabil a fost amestecata cu un praf de copt-eu am folosit ruf,16 grame pt. 500 grame faina.optional ,daca aluatul vi se pare cam tare mai adugati 20-30 ml lapte. eu am adaugat putina sana,lapte nu mai aveam...adaugam si doua lingurite esenta de vanilie,omogenizam .


am folosit pt. copt o tava de sticla termorezistenta,tapetata cu unt si faina,de dimensiunile 35/25 cm.dupa ce am asezat aluatul in tava,am taiat capsunele,cam 300 grame si le-am asezat si pe ele pe aluat,am pudrat cu ceva fulgi de migdale.
aici e deja la cuptor ,la foc mic,pentru 35-40 minute-o incercam cu scobitoarea,daca e curata ,scoatem tava,e gata!
deja scoasa,un pic rumena:
o pudram cu zahar :
si o portionam:
si va servim ,pofta buna!

 

Reteta recomandata de Alison-Trials.blogspot.com