contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Capsuni Si Crema De Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vremea fructelor de primavara- vara, vremea tartelor cu fructe.O tarta,racoroasa,aromata si simplu de facut.Aluatul,este cel de pate brise,din care am facut mai mult o data si am pus la congelator.Asa ca atunci cand am nevoie,doar o scot, o las la dezghetat si treaba e jumatate facuta.
INGREDIENTE :
ptr aluat : reteta aici, atata doar ca  pentru tarta asta am folsoit doar jumatate cantitatea,neavand capac tarta, sa zic asa,tarta.
ptr.crema :
-500 g iaurt
-200 g zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-250 ml frisca
-25 g gelatina
-150 g capsuni facute piure
ptr decor :
-capsuni
-1 1/2 plicuri tort gelee de la dr oetker
-325 ml suc de capsuni sau fructe rosii sau in lipsa, apa
-100 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-esenta de rom.
MOD DE PREPARARE :
-aluatul se prepara dupa cum am spus ,se intinde si se tapeteaza cu el o forma de tarta cu fund detasabil daca aveti,e mai simplu,daca nu,puneti in ce forma aveti.Forma trebuie in prealabil unsa cu unt.Se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace in cuptorul preincalzit la 180 *C ,aproximativ 10-15 minute,pana se aureste frumos.
-capsunile se zdrobesc se amesteca cu zaharul si se da un clocot amestecului,pana se leaga siropul
-se bate frisca spuma se amestec cu iaurtul apoi cu amestecul de capsuni cu zahar.

 

-gelatina se ameteca cu apa sau siropul si se lasa circa 15 minute sa se hidrateze,apoi se amesteca in bain marie,pana amescul se limpezeste si gelatina s-a topit.(atentie ca vasul cu gelatina sa nu ajunga la apa care fierbe).lasam apoi cateva minute sa se racoreasca si o amestecam in compozitia de iaurt si frisca,mixand rapid.
-turnam compozitia rezultata peste aluatul copt de tarta si dam la frigider pana se intareste,1-2 ore.
-se decoreaza dupa dorinta ,cu capsuni.Fructele se acopera cu gelatina din tort gelee,facuta dupa indicatiile de pe plic (zaharul cu gelatina si sucul sau apa se amesteca si se incalzesc usor ,pana ce lichidul devine limpede. NU UITATI SA ADAUGATI ESENTA DE ROM LA GELATINA,scazand evident corespunzator din cantitatea de lichid .Daca puneti esenta sub forma de fiola,nu conteaza,dar daca puneti rom sau esenta din sticlute,atunci trebuie sa tineti cont,scazand cantitatea respectiva din lichidul initial ,pe total trebuind sa fie cantitatea de lichid mentionata de mine).Lasam sa se racoreasca cateva minute,apoi turnam gelatina peste fructe si lasam sa se intareasca.
Iaca si felie voastra !!!!!



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com