contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Capsuni Si Crema De Vanilie

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Capsunile aromate, parfumate, romanesti au invadat in sfarsit pietele. Primele fructe ale primaverii care ne imbata cu mireasma lor inconfundabila, gustoase si aromate, capsunile se numara printre cele mai apreciate fructe atat de cei mari cat si de cei mici. Sunt bogate in vitamine  ( C, E, complex B) si saruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, sodiu, zinc, cupru), consumul lor revitalizeaza organismul si intareste sistemul imunitar. Au actiune antioxidanta si previn cancerul. 1oo de grame de capsuni contin numai 55 de calorii, de aceea sunt folosite si in curele de slabire. Se spune ca persoanele care consuma capsuni sunt vesele, prietenoase, amuzante si inteligente. Sa le consumam asadar!

INGREDIENTE:
Blat: 3 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie.
Crema: 4 galbenusuri, 500 ml lapte, 4 linguri zahar, esenta sau baton de vanilie,  40 g amidon alimentar.
Decor: 300-400 g capsuni.
PREPARARE:
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 minute in cuptorul deja incins. Blatul copt se rastoarna pe platou si se lasa sa se raceasca.



Crema: Laptele se fierbe impreuna cu batonul sau esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.
Asamblarea: Se intinde crema peste blat iar deasupra se pun capsunile taiate in felii subtiri si asezate dupa preferinta. Capsunile pot fi lasate ca atare sau pot fi unse la suprafata cu un strat de gelatina incolora.
Dupa 2-3 ore de tinut la frigider, tarta este gata de savurat!.
Sa aveti pofta!



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com