contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Dude Negre

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dudul este un copac ce creste mai mult in zona satelor din sudul tarii. Fructele sale sunt de culoare mov inchis-spre negru sau albe. Cu gustul lor dulce acrisor, dudele sunt adevarate daruri ale naturii. Consumul acestor fructe imbunatateste starea psihica si intelectuala, micsoreaza timpul de vindecare a multor boli, stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Dudele sunt bogate in potasiu, fier, carbonat de calciu, provitamina A, acid folic, vitamina C, betacaroten, tanin, arginina, aminoacizi. Nu numai ca sunt benefice pentru sanatate, consumul lor ferindu-ne de avitaminoze, dar, din dude se pot prepara si adevarate delicii culinare (gem, dulceata, suc, diverse prajituri), cat si renumita tuica.

INGREDIENTE:
Blat:
125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri,
2 linguri lapte, 250 g faina, 1 lingura pesmet.

Umplutura:
2 albusuri, 1 ou, 6 linguri zahar, 100 g smantana, esenta de vanilie,
3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza), 1 kg dude.

PREPARARE:
Blat:
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga faina si se framanta pana aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Umplutura:
Se bat albusurile, oul intreg si zaharul; se adauga smantana, mascarpone, esenta si se bate in continuare pana se obtine o compozitie uniforma, cremoasa.


Asamblarea:
Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se presara pesmetul. (Acesta are rolul de a forma o crusta in timpul coacerii, evitand astfel, inmuierea blatului). Se toarna umplutura, iar deasupra se aseaza dudele, spalate si fara codite. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute. Se serveste rece.

 



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com