contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Dulceata De Smochine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
Ce ziceti de o tarta frageda, parfumata si nemaipomenit de gustoasa ?! 
Ingrediente necesare:
  • 200 g faina
  • 150 g zahar (puteti pune jumatate pentru ca gemul e deja dulce)
  • 150 g unt
  • 125 g mandorle mandorle macinate foarte marunt
  • 8 g praf de copt
  • un praf scortisoara
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • 1 ou mare
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • dulceata de smochine (sau de care aveti...)
In cuva mixerului, punem zaharul si untul la temperatura camerei si mixam pina se amesteca cit de cit. Adaugam oul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt, sarea, nucsoara, zaharul vanilat, coaja de la portocala si faina si mixam pina se incorporeaza toate ingredientele. Formam o mingiuta, o invelim in pelicula transparenta si o dam la frigider pentru cel putin 30 de minute, eu am uitat de ea vreo 4 ore. 
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua, o parte o lasam mai mare pentru ca va trebui sa intindem o foaie cu care acoperim fundul si marginile tavii (atentie, eu tava am lasat-o asa, nu am tapetat-o cu unt, faina, cu nimic), facem din loc in loc gauri cu furculita, acoperim toata suprafata cu dulceata, apoi intindem cealalta foaie de aluat si acoperim tarta. Cu resturile de aluat am facut ciupercute, care nu se prea vad, am intepat din nou din loc in loc cu furculita, am uns tarta cu un pic de lapte si am presarat stelute deasupra, apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade, am bagat tava si am lasat-o timp de jumatate de ora.
Scoatem tava, lasam sa se raceasca bine, rasturnam frumos pe o farfurie si presaram zahar pudra deasupra. 
Lasam sa se raceasca peste noapte, la mine a disparut un sfert seara inainte de culcare, apoi dimineata merge de minune linga o cafea amara sau un pahar cu lapte.
Pofta buna sa aveti !