contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Leurda, Ciuperci Si Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu stiu daca cumva faptul ca Adina imi este atat de draga... sau pentru ca m-am indragostit de leurda, cert este ca de cateva zile gatesc numai cu aceasta minunata si delicioasa planta.. Am folosit-o in mai multe variante si combinatii.. Pe unele am apucat sa le pozez, pe altele nu.. Poate data viitoare :)
Pentru azi, o tarta absolut delicioasa!!! Desi fie vorba intre noi, de blat n-am fost chiar multumita... dar tinand cont ca-i prima mea tarta, zic ca merge..
Si cum tarta se incadreaza perfect in tema aleasa de Adina, o trimit frumusel la Provocarea "Dulce Romanie"
Ingrediente:
Blat:
250 g faina
100 g margarina
1 ou
6 linguri apa
sare
Umplutura:
500 g ciuperci pleurotus
1 mana zdravana leurda
2 fire praz
3 oua
100 g telemea sarata de oaie
100 g ricotta
4 rosii uscate, in ulei
1 legatura mica marar
ulei de floarea soarelui
sare


Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat faina cu margarina la temperatura camerei, oul, sare si apa. Am framantat un aluat sfaramicios, pe care l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru vre-o 5 ore.
Intre timp am pregatit umplutura: leurda, prazul si ciupercile le-am spalat si curatat, apoi le-am taiat prazul – rondele, leurda – fasii, iar ciupercile - cubulete. 
Am calit in ulei rondelele de praz, apoi am adaugat leurda, iar cand si aceasta s-a inmuiat putin am pus ciupercile. Am pus cca 1 lingurita rasa de sare, si am lasat amestecul pe foc pana a scazut toata zeama lasat de ciuperci.  Cand a fost gata, am oprit focul si am lasat amestecul sa se raceasca.
Intr-un vas am amestecat branza telemea cu ricotta, am adaugat cele 3 oua, rosiile taiate bucati si mararul tocat marunt.
Aluatul l-am scos din frigider, l-am intins pe masa de lucru, iar foaia am pus-o invre-un vas de ceramica, uns cu putin ulei inainte. Am taiat surplusul de pe margine, apoi am dat vasul la frigider pentru 15 minte. L-am scos din frigider, l-am intepat cu furculita si l-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 10 minute. Dupa acest interval, peste aluat am pus amestecul de ciuperci, iar deasupra am turnat amestecul de oua si branza. Din aluatul ramas am facut cateva fasii, pe care le-am asezat deasupra compozitiei. 
Am dat vasul la cuptor pentru 45 de minute.
Cand a fost gata, am lasat putin sa se raceasca, apoi am papat cu pofta!
Pofta buna va doresc!!