contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Mere Si Caramel

articol scris de miha blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


* Pentru blat:
* 3 oua
* 3 linguri zahar
* 1 lingura ulei
* 3 linguri faina
* esenta de vanilie
* 1/2 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie.
Compozitia se toarna in tava de tarta bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu, pana se aureste frumos deasupra. Se lasa la racit in tava.
* Pentru crema:
* 1 plic Crem Ole
* 150 ml lapte
* 250 ml frisca lichida
Laptele rece se amesteca cu frisca lichida. Se adauga praful de budinca si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.
* Pentru caramel:
* 3 mere
* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1 pahar (acelasi) frisca lichida
Merele se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic, amestecand continuu. Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.
Blatul se rastoarna pe un platou, apoi se repartizeaza crema uniform, pe toata suprafata. Se acopera cu merele caramel si se orneaza cu frisca.



Articol recomandat de dulciurifeldefel.blogspot.com