contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
, 4 linguri de zah?r (care se vor amesteca cu scor?i?oara), 1-2 linguri?e de scor?i?oar?, 2 ou?, 100 gr. unt, o l?mâie, o jum?tate de pahar de lapte, o jum?tate de plic de praf de copt.


Mod de preparare:



Într-un castron mare se pune untul moale ?i cele 7 linguri de zah?r treptat, amestecându-se pân? se omogenizeaz?. 



Se adaug? pe rând ou?le întregi, zah?rul vanilat, praful de copt, laptele, 



 apoi f?ina ?i 



se amestec?. 



Se rade coaja de la o l?mâie ?i 



se pune în castron împreun? cu jum?tate din cantitatea de suc de la l?mâie. Se mai poate ad?uga pu?in zah?r în compozi?ie dac? nu este suficient de dulce, îns? trebuie s? lu?m în calcul cât de coapte ?i dulci sunt merele.



 Se cur??? merele, se spal? 



?i se taie felii. 



Se unge o tav? rotund? cu pu?in ulei, se toarn? compozi?ia ?i se niveleaz?. Aten?ie! Compozi?ia s? fie cel mult pân? la jum?tatea t?vii, altfel curge peste margini, când cre?te în cuptor. 



Se pun feliile de m?r. 



Într-un bol se amestec? scor?i?oara cu cele 4 linguri de zah?r ?i 



se presar? peste m?rul din tav?. Se bag? la cuptorul înc?lzit în prealabil, la foc mediu, timp de aproximativ 30-40 minute. 



Tarta se verific? dac? e coapt? introducând o scobitoare perpendicular pe aceasta ?i apoi se scoate afar?: dac? scobitoarea e curat?, f?r? resturi, tarta s-a copt ?i se poate scoate din cuptor.


 
Se las? la r?cit în tav? ?i se serve?te ca atare.


Poft? bun?!


Reteta recomandata de reteteilustrate.blogspot.com