contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Must Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va place mustul? Eu il iubesc! Asa ca nu puteam rata tocmai aceasta reteta care m-a surprins prin gustul delicat, cremos, atat de diferit fata de ceea ce imi imaginasem eu. Mustul ii confera o textura aparte, aerata si in acelasi timp cremoasa. Greu de explicat... iar daca aveti putin curaj adaugati si putina boia iute. Iubitorii de ciocolata cu ardei iute sigur vor aprecia gustul!

Tarta cu must si ciocolata

Ingrediente :
300 g ciocolata amaruie
125 g ubt
150 g zahar
6 oua
6 linguri must
1/2 lingurita boia iute. Nu e musai dar confera un gust aparte, cu adevarat deosebit! E acel ceva care face banalul extraordinar :)


Prepararea este extrem de simpla : Topim la bain marie untul si ciocolata. Galbenusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se incorporeaza in ciocolata. Adaugam mustul si boiaua.
Albusul se bate spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in compozitia cu ciocolata amestecand usor. Cam asta e tot.
Turnam intr-o forma de tort cu pereti detasabili si bagam in cuptorul preincalzit la 180 g ( foc mic spre mediu). Lasam 30 de minute apoi reducem temperatura la 120 grade(foc mic) pentru inca 10 minute.
Nu se scoate imediat, ci se lasa sa se odihneasca in forma, in cuptor.
Se serveste rece, presarat cu cacao pudra. Ramane la fel de cremos si dupa 3 zile, dar e destul de greu sa reziste atata vreme nemancat. 
Va poftesc la o degustare virtuala :)
Tarta cu must si ciocolata

Tarta cu must si ciocolata