contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Prune Si Bezea

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

                       

O tarta savuroasa, foarte usor de preparat.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
3 galbenusuri,  150 g unt  ,3 linguri zahar farin   ,coaja rasa de lamaie,  2 linguri zeama de lamaie, 1 lingurita praf de copt,  esenta de vanilie si aprox. 200-250 g faina

Pentru umplutura:
600 g prune, 2 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita cardamom ,1 lingura gris ,1 lingura pesmet

Pentru bezea:
3 albusuri, 6 linguri zahar ,esenta de vanilie

PREPAPARE:

Aluat:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga
galbenusurile, coaja si zeama de lamaie,
esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Se framanta bine, sa iasa un aluat potrivit
de moale ,care se pune in folie alimentara si
se lasa la frigider pana se pregatesc prunele.

Umplutura:
Prunele se spala ,se indeparteaza coditele
si samburii , apoi se taie in felii .
Se pun intr-un vas si se amesteca cu
zahar, gris,scortisoara si cardamom.

Se scoate aluatul de la frigider.
Se intinde o foaie care se pune in tava
de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina.

Se inteapa cu o furculita din loc in loc si
se presara pesmetul.
Se aseaza umplutura de prune si se da tarta
la cuptor pentru 10 minute.

Bezeaua:
Se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta.
Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si
se intinde bezeaua deasupra.
Se mai coace inca 10-15 minute.

Se serveste rece ,pudrata cu scortisoara.

                                                                   

                



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com