contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tartă Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:
400 gr făină, 500 gr prune, 3 linguri de margarină, 200 ml lapte, 3 linguri de zahăr, o lingură de ulei, 4 ouă, 50 ml lichior, o linguriţă de sare.

Mod de preparare:
Într-un vas se pune făina, din care se opresc 2-3 linguri, apoi margarina, linguriţa de sare şi se amestecă.
Se adaugă uleiul şi se omogenizează.
Se bate un ou întreg
ca pentru omletă şi
se încorporează peste aluatul format,
frământând în continuu.
Gălbenuşurile a 2 ouă se separă de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr,
se adaugă făina rămasă şi se amestecă bine.
Laptele se încălzeşte puţin,
se toarnă peste amestecul de gălbenuşuri

 

şi se omogenizează.
Compoziţia se pune la foc mic,
se amestecă până se îngroaşă şi
apoi se lasă la răcit, NU în frigider.
Se spală prunele şi se desfac de sâmburi.
Într-o tavă unsă cu puţin ulei se întinde jumătate din aluat.
Când s-a răcit compoziţia din gălbenuşuri, se adaugă lichiorul, se omogenizează,
apoi se întinde peste aluatul din tavă.
Se aşează jumătăţile de prune,
se presară puţin zahăr şi
deasupra se pune restul de aluat, întins în prealabil.
Prăjitura se unge cu gălbenuşul oului rămas şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.
Se lasă la răcit şi se porţionează.
Se serveşte ca desert.
Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com