contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Rubarba, Capsuni Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani sanatosi tuturor mamicilor si femeilor! Va servesc cu o surpriza duuulce din partea mea si va doresc o viata plina de ceea ce va face mai fericite!

Pentru crusta(ajunge la o tarta de 20 cm)
- 141 g faina
- 85 g unt rece taiat cubulete
- un galbenus
- 30 g zahar zahar
- 1-2 linguri apa foarte rece
Umplutura
- 3 tije de rubarba
- 250 g capsuni
- 3-4 linguri zahar
- putin alcool(puteti folosi limoncello sau lichior de portocale)
- o lingurita amidon
Bezea
- 2 albusuri
- 50 g zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Pregatiti crusta, amestecand intr-un robot faina cu zahar si unt. Dupa ce aluatul capata consistenta de pesmet, adaugati galbenusulsi o lingura de apa. Daca aluatul nu incepe sa se lege cand in framantati intre degete mai adaugati inca o lingura de apa. Rasturnati aluatul pe planul de lucru si framantati doar pana devine omogen(nu framatati mai mult pt ca se va intari). Puneti-l intr-o folie transparenta si dati-l la frigider pentru cel putin o ora.

2. Pentru umplutura puneti fructele spalate si taiate cubulete intr-un vas impreuna cu zahar si putin alcool. Lasati la foc mic pana cand rubarba este patrunsa bine. Amestecati amidonul cu putin alcool sau apa si turnati-l peste fructe. Lasati pe foc pana cand amestecul s-a ingrosat.

3. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si tapetati cu ea o tava cu inel detasabil de 20 cm. Intepati-o din loc in los si dati-o la cuptorul preincalzit la 180 C pana devine usor aurie. Scoateti, turnati umplutura si mai dati la cuptor 10 minute.

4. Amestecati albusurile cu zahar intr-un bol pe bain-marie. Lasati pe aburi timp de 10 minute, amestecand in continuu. Mixati incepand cu o viteza mica si apoi pe maxim. Adaugati vanilia si continuati pana bezeaua devine tare. Ornati tarta racita cu bezea si finisati cu torta de bucatrie. Enjoy!



comentarii