contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tartă Cu Somon…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vă povesteam zilele trecute că lângă plăcinta de urzici și urdă am mâncat o tartă de somon, tartă care e diferită de cealată tartă cu somon afumat și dovlecei pe care o am pe blog. Am ales să fac tarta asta cu pește de Florii chiar dacă nu este de post.

Mai întâi, se știe, trebuie făcut aluatul. Am amestecat cu ajutorul robotului de bucătărie  200 gr făină, 100 gr unt rece tăiat cubulețe, 2 ouă mai mici și un praf de sare. Când s-au format firimituri am adăugat și 3 linguri de apă rece. Aluatul se face imediat, apoi l-am împachetat în folie alimentară și l-am ținut la congelator vreo 30-45 de minute. După l-am întins si l-am așezat în forma de tartă cu ajutorul sucitorului, apoi l-am înțepat cu furculița.

L-am băgat la cuptor 15 minute în cuptorul încins dinainte la 180 de grade.  După l-am scos și l-am lăsat să se răcorească un pic.

Cât aluatul a fost la congelator m-am ocupat de umplutură. Am folosit cam așa: 200 ml smântână pentru gătit, 2 ouă, 1 legătură de pătrunjel, 2 legături de mărar (pentru că erau mai mic) 4 fire de ceapă verde și partea albă de la încă 2 fire, 1 linguriță de coriandru măcinat și desigur somonul. Am folosit cam 500 gr de somon file, pe care l-am dezghețat, l-am împachetat în hartie absorbantă și am presat cu grijă să scot apa din el, dar să nu îî stric textura. Apoi am mărunțit bucățile.

Ouăle le-am batut cu o furculiță, apoi am adăugat smântâna și coriandrul măcinat.

Am adăugat bucățile de somon și verdețurile și am amestecat cu ajutorul unei linguri, cu grijă să nu distrug somonul.

Tot cu ajutorul lingurii am mutat umplutura peste blat și am dsitribuit-o uniform.

Am băgat-o în cuptorul tot încins la 180 grade și am ținut-o 45 de minute. Am lăsat-o să se răcească și am mâncat-o cu plăcinta de urzici, după cum deja v-am zis.

A fost una din cele mai bune tarte pe care le-am mâncat vreodată.

Am mâncat o felie și a doua zi și parca a fost și mai bună rece.

Acum, când scriu aici și evident nu mai am tartă, îmi cam plouă în gură :D

Pentru că nu cred să mai apuc să scriu pe blog înainte de seara de mâine vă urez să aveți: Sărbători fericite și să fiți sănătoși și liniștiți alături de oamenii dragi vouă!


Filed under: Peste, Retetele mele..., Somon, Tarte sarate Tagged: apa, ceapa verde, coriandru, coriandru macinat, faina, marar, oua, patrunjel, sare, smantana pentru gatit, somon, somon file, tarta, tarta cu somon, tarta sarata, unt, verdeturi