contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Surimi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Mi-e dor de mare...rau de tot...m-as arunca in valuri, zau....si la Timisoara ninge de rupe la sfarsitul lui martie...
Ca sa-mi astampar dorul de mare m-am gandit sa prepar o tarta pescareasca cu surimi.
Surimi e o specialitate japoneza venita din Tara Soarelui Rasare.
Sunt niste batoane preparate din carne de peste aromate, folosite ca ingredient principal in multe preparate asiatice.
Dar cum preparatele cat si ingredientele unei savuroae mese japoneze au ajuns si pe pamant european, zic sa ne delectam. Iar eu de produsele de la Ocean Fish sunt pe deplin multumita.
Am ales aceasta reteta din revista Click Pofta Buna, nr.7/2011.
Ingrediente:
Pentru aluat:
250g faina,
75 ml ulei de masline,
1 ou,
1 lingurita de otet,
1 praf de sare.
Pentru umplutura:
200g surimi Ocean Fish,
200g smantana,
50g cascaval,
3 oua,
1 legatura de marar,
1 lingura condimente peste Kotanyi,
 sare si piper.
Preparare:
Pentru aluat: amesteci faina cu uleiul de masline, oul, un praf de sare, 2-3 linguri de apa calda, otetul

 si framanti aluatul 5 minute, apoi il dai la frigider pentru 30 de minute.

Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o forma rotunda unsa si tapetata, astfel incat sa se imbrace peretii 2 cm.
Intepi aluatul cu furculia si dai la cuptor pentru 10 minute.

Bati smantana cu ouale, cascavalul si mararul -eu am avut uscat si am pus o lingura-plus o lingura de condimente pentru peste de la Kotanyi din gama Nouvelle Cuisine, si potrivesti gustul de sare si piper.
Am pregatit si pachetul de surimi in ulei de la Ocean Fish.

 Torni umplutura peste aluat. Tai bucati batoanele de surimi, le scuturi usor de ulei si le asezi in forma peste amestecul de smantana

si dai totul la cuptor pentru 45 de minute.