contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Vanilie Si Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pt blat:
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura ulei
- 1 lingura apa
- 1/2 praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 400 ml lapte
-3 linguri amidon
- 5 linguri zahar
- vanilie
- coaja rasa citrice
- 2 oua
- 3 linguri unt
- 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Pentru ornat:
- fructe de padure
- nectarine
- 2 pliculete tort gele transparent
Preparare blat: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu praful de sare in ele, galbenusurile le frecam bine cu zahar, adaugam apa, mai frecam si apoi adaugam si uleiul, incorporandu-l bine si faina cernuta amestecata cu praful de copt... Incorporam in crema de galbenusuri albusul batut spuma si turnam in forme. Dam la cuptorul preincalzit la foc mic. si lasam pana trece testul scobitorii (maxim 20 min- depinde de cuptor).
Preparare crema vanilie: Se dizolva amidonul in lapte rece, cat sa nu aibe cocoloase.
Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. De la primul bulbuc se fierbe exact 1 min. Se ia de pe foc si se adauga aromele, se lasa la racit.
Untul se freaca zaharul pudra cu aroma de vanilie bine cu mixerul si se adauga apoi crema fiarta treptat, pana se omogenizeaza.
Crema se pune peste blat si se orneaza dupa imaginatie cu fructe...
Blatul in forma de inimioara l-am si insiropat cu 5 linguri de zeama de compot de visine... Am vrut sa vad cum e si insiropat si neinsiropat... Ambele tarte f bune...
Tort gelee transparent se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj si se toarna peste fructe.