contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ultima punga de visine congelate trebuia valorificata! O tarta delicioasa isi astepta de muuult o umplutura buna, asa ca iata ce a iesit(in plus am valorificat si o tava tare frumoasa gasita la targul de vechituri, si desi e de prin 1940 si-a facut treaba mai bine ca cele din ziua de azi :)  ). Va doresc o duminica frumoasa!

Ingrediente
- 2  1/4 cup faina
- 1/4 cup+2 linguri zahar
- 200 g unt rece, taiat cuburi
- un praf sare
- un galbenus
- 4 linguri apa rece

Umplutura
- 500 g visine congelate
- 3/4 cup zahar
- suc de lamaie
- 4 linguri rase amidon
- un ou+zahar brun pt decor

Mod de preparare
1. Pentru aluatul de tarta amestecati faina cu zahar, sare si untul rece. Folositi-va de varful degetelor pt a nu incalzi aluatul sau o ustensila pt tarte cum am folosit eu. Dupa ce aluatul capata o consistenta de pesmet adaugati galbenusul si apa si framantati doar pana se leaga. Dati aluatul invelit in folie la frigider pentru cel putin o ora.




2. Pentru umplutura puneti visinele congelate cu zahar si suc de lamaie intr-o oala cu fund dublu pe foc. Amestecati pana cand sucul lasat de fructe scade si zaharul se topeste complet. Diluati amidonul cu cateva linguri de apa rece, apoi adaugati-l la fructe amestecand in continuu. Dupa ce s-a ingosat sosul,  luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca complet.




3.Preincalzim cuptorul la 180 C. Lasati aluatul la temperatura camerei 10 min, apoi impartiti-l in doua. Cu una din parti tapetam fundul tavii si o intepam cu furculita. Turnam umplutura de visine si decoram cu restul de aluat facut fasii. Ungem aluatul cu ou batut si presaram zahar brun. Merge la cuptor pentru 40-50 de minute. Se serveste calduta sau rece cu inghetata de vanilie deasupra. Va doresc o saptamana duuulce!




comentarii