contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tartă Din Clătite Cu Urdă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Clătitele sunt preferatele mele, mai ales atunci când intru în acel gol de inspiraţie de care îţi povesteam, clătitele mă salvează de un dulce, dar şi de un antreu, ele sunt salvarea în clipele de lene ce mă mai copleşesc uneori. Clătitele sunt minunatele mele prietene, dar nu abuzez prea des de prietenia lor.
Nu de mult, am constatat că am prea multă urdă în frigider, şi cum eram hotărâtă să fac nişte clătite cu dulceaţă de coacăze, m-am hotărât să fac ceva mai mult aluat pentru un fel de mâncare de seară. Şi iată ce mi-a ieşit.
Ingrediente:
Foile de clătite:
½ l lapte dulce
4 ouă
3 linguri ulei
cca 400 gr făină albă
1 praf de sare
Umplutura:
750 mg urdă de oi
5 fire ceapă verde
7 ouă
4 linguri cu vârf smântână (cca. 200ml)
sare
dressingul:
250 ml urdă
4 ouă
5 linguri smântână (cca. 250ml)
sare
preparare:
Pentru început trebuie să faci aluatul de clătite din ½ l lapte dulce, 4 ouă, 3 linguri de ulei, un praf de sare şi făină cât înghite. Este bine să faci aluatul mai subţire (mai subţire ca smântâna pentru frişcă) şi să-l laşi la aşteptat la rece cam 30 minute. Vei constata că aluatul s-a îngroşat (se umflă făina) şi dacă este gros, atunci mai poţi completa cu lapte rece. Coace clătitele într-o tigaie, iar dacă te grăbeşti poţi să pregăteşti restul. Răstoarnă într-un bol urda pe care trebuie s-o mărunţeşti bine, apoi adaugă ouăle, smântâna şi ceapa verde curăţată, spălată şi tăiată mărunt.
Amestecă bine până se încorporează toate bine. Pregăteşte o tavă de tartă pe care o ungi cu ulei şi tapetezi cu griş,  după care, dacă ai terminat de copt foile de clătite, umple câte o clătită şi rulează.
Aşează în tavă un rând de clătite umplute. Separat prepară dressing - ul astfel: amestecă bine urda cu ouăle şi smântâna, sărează după gust, apoi răstoarnă peste clătitele din tavă.
Pregăteşte din timp cuptorul şi-l încălzeşte la 175ºC. Pune la copt pentru 40- 45 minute (să faci testul cu scobitoarea), după care scoate tava din cuptor şi lasă puţin la răcit.
Şi dacă s-a răcit puţin, este bine să-ţi tai o felie fără să-ţi pese de caloriile din farfurie. Merită efortul, căci toată dragostea ta s-a revărsat peste rotocoalele astea aurii, burduşite cu brânză coaptă . Ieşi în grădină şi te relaxează. Priveşte straturile de verde ce se revarsă din plin asupra retinei şi fii fericit  că zilele sunt lungi, iar nopţile, pline de mister, ascund vise de grădini îmbelşugate. Închide ochii şi visează la clipe de alint când parfum de trandafir îţi va mângâia obrajii, căci marea aventură în grădina ta de vis abia începe.

Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com