contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Frantuzeasca De Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dragii mei, trebuie sa incercati bunatatea asta de prajitura!!! :)
Cami, care face numai minunatii in bucataria ei, m-a inspirat de data asta :P
Pupici multi, draga mea, am savurat-o cu totii din plin...
...si acum am de gand sa ii fac sosul asta, ca sa fie rasfatul complet! :))
...sau poate o tura de crema englezeasca :P
Ingrediente pentru o forma cu dimensiunea de 26 cm
Blat:
- 75 g. unt/margarina
- 100 g. zahar
- 1 pachet zahar vanilat
- 1 varf de sare
- 2 oua
- 100 g. faina
- 50 g. amidon alimentar
- 1 lingurita praf de copt
- 750 g. mere zemoase
Crusta:
- 300 g. smantana groasa
- 100 g. lapte batut/iaurt
- 2 oua
- 1 lingurita cu varf praf de scortisoara
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat; se adauga praful de sare si cele doua oua si se amesteca pana cand nu se mai simte zaharul. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se incorporeaza usor in compozitia de oua.
...mie toata operatiunea asta mi- a facut-o "ajutorul" meu (nepretuit :P) in bucatarie:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Merele se curata de coaja si se taie in felii subtiri.
Se toarna aluatul in forma si se aseaza deasupra feliile de mar:


Se da la cuptor pentru cca. 35 de minute, timp in care se pregateste crusta: se amesteca smantana si laptele batut cu zaharul si ouale. Se condimenteaza cu scortisoara si se toarna deasupra aluatului copt pe jumatate:

Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute:

Se lasa la racit:

...iar a doua zi dimineata, se serveste alaturi de nelipsita cafea cu lapte :P

Se feliaza:

...si pudreaza :)) ...sau invers :P

...pentru voi :)

O puteti savura, asa cum va spuneam la inceputul postarii, cu sirop de scortisoara (eu il adoooor :D) sau cu crema de ou ori cu o cupa mare de inghetata de vanilie :)
...sau numai cu frisca?! :P
...desi la cat de zemoasa si pufoasa e, as spune ca e perfecta asa cum e! :)
Reteta preluata de la Cami

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com