contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Meringue Cu Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 

Prima oara cand am incercat sa fac aceasta tarta clasica si asta pentru ca imi plac lamaile dar ideea de o prajitura numai cu lamaie ma cam ingrozea. Dar m-am inselat cumplit, are un gust deosebit, dulce-acrisor, o aroma placuta si un blat excelent. Ma credeti pe cuvant, sau va invit la o felie?:)


Ingrediente (6 persoane):
Aluat:
150g faina
85g unt moale
35g zahar pudra
Coaja de la o jumatate de lamaie
O jumatate de galbenus batut
O lingura si jumatate de lapte
Crema:
3 linguri cornflour (faina alba de malai)
300ml apa
Sucul si coaja de la doua lamai
175g zahar pudra
2 oua separate
Mod de pregatire:
Intr-un bol puneti faina cernuta si amestecati cu varful degetelor impreuna cu untul pana devine faramitata. Adaugati celelalte ingrediente si amestecati pana devine un aluat moale si uniform. Intindeti pe o suprafata cu faina si puneti intr-o tava de tarta de 15-20cm diametru unsa cu unt si faina. Lasati deoparte pentru 30 de minute. Incingeti cuptorul la 180grade. Intepati blatul peste tot cu o furculita, puneti o hartie de copt si bile de ceramica speciale pentru tarta, daca nu aveti lasati-o doar intepata. Dati la cuptor pentru 10-15 minute pana devine aurie, luati bilele si hartia de copt si lasati deoparte. Reduceti temperatura la 150 grade.
Pentru a face crema, intr-un bol amestecati cornflour cu 5 linguri de apa pana devine o pasta omogena. Restul de apa puneti-l intr-o tigaie, adaugati sucul si coaja de lamaie si pasta de cornflour. Amestecati permanent si aduceti la fierbere. Cand incepe sa fiarba, mai lasati 2 minute, aceasta se va ingrosa, dar trebuie amestecat tot timpul, la foc mediu. Lasati sa se raceasca un pic. Adaugati 7 linguri de zahar si galbenusurile, amestecati bine apoi turnati peste blat.
Amestecati cu mixerul albusurile pana stau tepene. Adaugati gradual zaharul ramas, amestecati bine 1 minut, apoi puneti totul peste crema. Coaceti pentru 40 de minute. Lasati-o sa se raceasca cateva ore inainte de a o taia.



Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com