contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Racoroasa Cu Piersici

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Va propun un desert racoros pentru o zi de vara fierbinte!
Nu are nevoie de cuptor…dar…exact asta si cautam acum, nu ?!   :)

INGREDIENTE:

BLAT:

  • 200-250 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 100 ml compot de piersici
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie

CREMA:

  • 200 g smantana
  • 125 g iaurt de piersici
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 150 g crema de branza proaspata (almette ,etc)
  • 10 g gelatina
  • piersici din compot sau proaspete

PREPARARE:

Pentru blat:
Pisam biscuitii.
Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,
apoi il turnam peste biscuiti.

Adaugam cacao si esenta de vanilie.
Amestecam bine, pana obtinem o
pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,
mai adaugam compot.

Pregatim o tava, preferabil sa fie cu
margini detasabile ,sau folosim ce avem
in dotare…
Eu am folosit o tava obisnuita ,pe care
am  tapetat-o cu folie alimentara.

Intindem compozitia de blat in tava
si o nivelam cu o lingura uda.
Dam tava la frigider, pana pregatim crema.

Mixam crema de branza cu zaharul farin.
adaugam smantana, iaurtul si o parte din

piersici ,taiate in cuburi mici.

Dizolvam gelatina in 100 ml compot.
O lasam sa se inmoaie 10 minute,
apoi o punem pe baie de aburi ,
amestecand continuu
pana se dizolva complet.

Adaugam gelatina calduta in crema.

Turnam crema peste blatul de biscuiti.
Deasupra repartizam piersici taiate felii.

Dam tava la frigider pentru 4-5 ore.

Daca vrei sa fie o tarta mai festiva, 
o poti orna cu frisca.
Sa ai pofta!



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com