contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarte De Nuci Cu Crema De Dude Si Mango (raw)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

aluat tarta
3 cani(*) nuci - inmuiate in apa o noapte
un praf de sare
1 cana stafide
2/3 cana cacao neagra (#) sau cacao obisnuita
3 linguri de apa sau mai multe daca sunt necesare

crema
100g dude albe uscate
100g mango congelat
50g faina de migdale ( migdale macinate foarte fin)
~~~~~
(*) 1 cana = 250ml
(#) cacaua neagra are avantajul ca este foarte neagra, deci atunci cand vrem sa dam o culoare cu impact puternic o putem folosi, insa are dazavantajul ca nu are aroma specifica de cacao, de aceea in schimbul ei se poate folosi foarte bine cacao obisnuita sau pudra de roscove (carob powder)

Dudele se pun la inmuiat 2~3 ore, apoi se scurg foarte bine.


Nucile se pun in food-processor si se mixeaza bine. Cand au devenit foarte marunte se adauga sarea, stafidele si 3 linguri de apa si se mixeaza din nou pana ce totul devine o crema "cleioasa". Daca este foarte tare se mai adauga putina apa. Se adauga si pudra de cacao si se mixeaza. Se da la frigider.
Dudele se mixeaza in food-processor. Se adauga mango, se mixeaza, apoi pudra de migdale si se mixeaza. Se da la frigider.

Compozitia de tarta se imparte in 12.
Intr-o forma de tarta se pune o folie, apoi 1/12 din compozitia de tarta; se acopera cu o folie si se preseaza usor cu alta forma de tarta - astfel incat compozitia sa ia forma "cosuletului" de tarta.
Se repeta precedeul si cu restul de aluat. 
Cine prefera aceste "cosulete" crocantele si are aparat de deshidratat sau un cuptor cu optiune de temperatura scazuta (40°C) le poate da putin la uscat; eu n-am (deocamdata :D) asa ca le-am lasat asa ;) Si asa sunt delicioase fiindca sunt cremoase ;)

"Cosuletele" se umplu cu crema si se mai dau putin la frigider; a doua sunt mai bune (parerea mea) decat atunci cand sunt imediat facute.