contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarte Portugheze Cu Portocale Si Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Inca de inainte de a se intoarce, Aga mi-a zis ca asta vrea sa-i pregatesc cand ne revedem. Ca le-a vazut intr-un episod din "Jamie's 30 Minutes Meals" si ca pofteste la ele de atunci. Asa ca, normal, cu ele am incheiat cina de aseara. Au avut dreptate - si Aga si Jamie: tartele astea sunt delicioase!


Se fac foarte, foarte repede si sunt surprinzator de yummy pentru un desert asa rapid.

Va trebuie un pachet de aluat de foietaj din care taiati o fasie de 10 cm pe care o pudrati  cu scortisoara, o rulati intr-un sul si sulul il taiati in 6 segmente egale.


Aplatizati cu degetele fiecare segment si asezati-l in forma de muffins. (de aici va ies 6 tarte)


Coaceti la 180g timp de 10 minute, si in timpul asta pregatiti crema: 2 oua + 100ml smantana lichida + 3 linguri cu zahar + coaja de la o portocala. Dupa 10 minute, scoateti tava din cuptor si turnati in fiecare shell de tarta cate 2 linguri din compozitia de oua & smantana. Mai coaceti inca vreo 10 minute, pana se intareste crema.
Ultimul pas e sa pregatiti caramelul: 4 linguri de zahar + sucul de la 1/2 portocala. Fierbeti (cu mare, mare grija) cateva minute, pana s-a topit tot zaharul si face bulbuci ;)
Scoateti tartele din cuptor, asezati-le pe o farfurie si turnati peste fiecare 1-2 linguri de caramel. Lasati-le sa se raceasca un pic inainte sa le devorati!


PS: cam asa a aratat the spread:

(humus, falafel, salata de ceapa rosie & patrunjel, kebab-uri, pide cu spanac si feta, inca niste salata :)) )


...Deci va dati seama ca daca dupa atata mancare am mai avut loc si pentru desert, inseamna ca tartele astea sunt really special!

 


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com