contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tartine Cu "icre" De Creier

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


...ati observat, poate, ca am deschis inca de ieri capitolul "Aperitive pe baza de paine", cu minunatele tartine cu unt de cafea (momentan numai tartine :P), dar vor urma si alte gustari la fel de apetisante, ca "terase" sau "canapele" ori chiar "fursecuri" picante, ce sper sa va fie de mare folos la pregatirea unui bufet rece sau a unei mese festive :)
Tartinele astea cu "icre" de creier au avut un succes nemaipomenit (chiar si cei carora le repugna creierul au mancat cu pofta :D), deci sper sa le incercati cat mai curand!!!
Ingrediente pentru cca.10-12 tartine:
- creier de porc/vita
- ulei
- zeama de lamaie
- ceapa tocata
- sare, piper
Mod de preparare:
Se fierbe un creier de vaca sau porc ( cca.150 g.). Se da prin sita sau se marunteste cu mixerul (vertical):


Se freaca cu ulei, turnat putin cate putin ca si la maioneza, cu zeama de lamaie (dintr-o jumatate de lamaie) si cu sare. La sfarsit se adauga ceapa taiata foarte marunt.
Rezulta o pasta spumoasa:


...cu care se ung felioare de paine.
Eu am facut mici aveline cu spritul de ornat :)


Se pudreaza cu boia dulce (daca nu va place, lasati-le simple, eu le-am pudrat mai mult pentru culoare :P)
Minunate!!!!!!!!!!!!!!!!!


P.S. Cantitatile sint aproximative. Trebuie doar sa obtineti o crema spumoasa si usor tartinabila ;)
Puteti decora tartinele cu fasii subtiri de gogosar sau sferturi de lamaie.
Reteta preluata din cartea doamnei Draga Neagu: "Gospodina si oaspetii familiei"


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com